Tiekuntakartta

Karttapalvelusta löydät maakunnittaiset tiekuntakartat lähes kaikista Suomen maakunnista. Suomen metsäkeskus on tallentanut tietoja järjestäytyneistä yksityisteistä. Yhteystiedot perustuvat tiekuntien vastuuhenkilöiden ilmoituksiin tienhoito.fi -sivuston kautta. Tiegeometria, teiden nimet ja käyttöoikeusyksikkötunnukset ovat maanmittauslaitoksen yksityistierekisteristä.

Karttapalvelusta voit tarkastaa tiekuntien tietoja napauttamalla hiirellä tieviivaa. Jos tiekuntanne puuttuu kartalta, tiedot ovat vajavaiset tai yhteystiedot puuttuvat, löydät sivulta lomakkeet, joiden kautta voit ilmoittaa puuttuvat tiedot.

Yhteystietojen merkitys

Yhteystiedon avulla voi esim. uusi tai vanha kesähuvilan omistaja etsiä oman tiekuntansa nimen ja ottaa yhteyttä toimitsijamieheen. Tilapäisen raskaan kuljetuksen suorittaja voi kysyä lupaa kuljetukselle ja vaikkapa tietoja kääntöpaikasta. Ratsastustalli voi sopia tien käytöstä ratsastuslenkin osana jne. Varsinaisten tienkäyttäjien ja osakkaiden lisäksi yhteystiedot ovat tarpeen mm. viranomaisille, tapahtumanjärjestelijöille, kiinteistönvälittäjille, metsäalan toimijoille sekä putki-, kaapeli- ja sähkölinjojen korjaajille.