Palvelukuvaus

Tienhoito.fi –sivusto on Suomen metsäkeskuksen ylläpitämä verkkopalvelu. Palvelu on suunnattu yksityisteiden tiekunnille, tieisännöitsijöille sekä muille yksityisteiden tienpidon ja hallinnon parissa toimiville. Verkkopalvelu julkaistaan ainoastaan suomenkielisenä versiona.

Palvelun sisällön ytimen muodostaa yksityisteiden tienpitoon liittyvien materiaalien ja työpalveluiden kuntakohtainen yrityshakemisto yhteystietoineen ja palvelukuvauksineen. Sivustolta löytyy myös ajankohtaista asiaa tienpidosta ja hyödyllisiä linkkejä eri tietolähteisiin.

Lisätoimintoina on toteutettu tiekuntien muutostiedon välitys Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin.

Yritykset voivat ilmoittautua mukaan hakemistoon täyttämällä verkkopalvelusta löytyvän lomakkeen.

Tienhoito.fi -sivuston toteutuksesta ja ylläpidosta vastaavat Suomen metsäkeskus ja Metsäkeskuksen hallinnoimat yksityistiehankkeet, jotka ovat saaneet rahoitusta Ely-keskuksilta ja yksityisiltä rahoittajilta.

Tekijänoikeudet

Palvelussa olevan aineiston tekijänoikeudet kuuluvat Suomen metsäkeskukselle, ellei toisin mainita. Sivuston tekstiaineistoa voi käyttää ja sivuihin voi vapaasti linkittää, kunhan lähde mainitaan.

Valokuvien, muun kuvamateriaalin ja karttojen tekijänoikeudet ovat valokuvaajilla, kuvien tekijöillä tai Suomen metsäkeskuksella. Ko. materiaalin käytöstä on aina sovittava erikseen ylläpitäjän kanssa.

Aineiston käytöstä kaupalliseen tarkoitukseen on myös aina sovittava erikseen ylläpitäjän kanssa.

Vastuu

Suomen metsäkeskus vastaa verkkopalvelun ylläpidosta. Hakemistoon liittyneet yrittäjät ovat tuottaneet omat esittelytekstinsä. Hakemiston sisältö pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena. Ylläpitäjä ei kuitenkaan vastaa yrittäjien toimittamien esittelytekstien oikeellisuudesta. Havaitut virheet pyritään korjaamaan viivytyksettä.